Potakkerweg 21
5712AV
SOMEREN
tel. 0493-492147

De Valk heeft de goede competitiestart geen vervolg kunnen geven in de uitwedstrijd tegen SV Someren. In de laatste tien minuten sloeg SV Someren tweemaal toe en De Valk met lege handen huiswaarts kon richting Valkenswaard.

De Valk begon sterk en kreeg meteen een goede mogelijkheid met Max Leidelmeijer die zijn stift rakelings voorlangs zag gaan. Halverwege de eerste helft nam SV Someren het initiatief over en kreeg het enkele mogelijkheden uit vooral standaardsituaties.

In de tweede helft had De Valk voetballend de zaakjes weer goed op orde, maar moest al snel wisselen toen verdediger Dion Vermeulen geblesseerd het veld moest verlaten. Toch bleef De Valk voetballend de betere, maar tot echte kansen kwam het niet. Waar het op een gelijkspel uit leek te draaien, viel uit een afgeslagen hoekschop tien minuten voor het einde alsnog de openingstreffer. Spits Koen de Louw stond vrij en kopte de bal diagonaal hard tegen de netten 1-0. De Valk ging alles of niets spelen en kreeg het na een knappe voorzet van Sam Poos toch de kans op de gelijkmaker, maar Joran Vermeulen wist niet genoeg snelheid aan de bal mee te geven om doelman Sil Joosten te verschalken. In de laatste minuut was het SV Someren dat profiteerde van de ruimte die De Valk weggaf, waar Luc Bouwmans de genadeklap gaf door de 2-0 binnen te schieten.

De Valk kan zich volgende week weer proberen te herpakken als Marvilde op bezoek komt op 't Valkennest. Marvilde wordt door de vele kenners gezien naast Mierlo Hout als de kampioenskandidaat in de 2de Klasse H.

Scoreverloop SV Someren - De Valk 2-0(0-0)
81. 1-0 Koen de Louw
89. 2-0 Luc Bouwmans