Selectieprocedure - https://www.vvdevalk.nl/

Selectieprocedure

SELECTIEPROCEDURE SELECTIETEAMS

Het Jeugdkader, de selectie:

VV de Valk streeft ernaar om een goede jeugdopleiding te bieden waarbij iedereen de kans krijgt om zich gericht te ontwikkelen tot het niveau waarop hij/zij thuishoort en zich thuis voelt.

De bedoeling van het selecteren van spelers en speelsters voor selectieteams is ook om de talenten de mogelijkheid te bieden zich verder te ontwikkelen op eigen niveau. Daarnaast geldt ook dat spelers uit de breedteteams zich zo goed mogelijk moeten kunnen ontwikkelen naar een hoger niveau.

Om de selectieprocedure zo georganiseerd mogelijk te laten verlopen, heeft het jeugdkader (JK) een aantal zaken rondom het selectiebeleid vastgelegd. Het betreft een aantal uitgangspunten en vaste afspraken waardoor het selectiebeleid binnen VV de Valk eenduidig is; het moet helderheid verschaffen voor spelers, ouders, trainers en het jeugdkader (JK).

Selectieproces Jeugdkader

De Jeugdkader leden die betrokken zijn bij selectie van jeugdteams bestaat uit:

Jeugdkader Lid Jeugd Algemeen (Luuk Broers)
Jeugdkader Lid Jeugd 010 - 013 (Ron van Kleef)
Jeugdkader Lid Jeugd 010 - 013 (Dennis van der Looij)

Hierbij wordt het jeugdkader v.w.b. de selectie geadviseerd door de trainers van de voetbalschool, scouts en trainers.

Selectiecriteria

Binnen de selectieprocedure voor selectieteams worden er een aantal criteria gehanteerd; er wordt gekeken naar de voetbaltechnische vaardigheden, inzicht en fysieke kwaliteiten. Daarnaast worden gedrag, inzet en motivatie in de beoordeling meegenomen.

Planning selectieprocedure seizoen 2021-2022

Een overzicht van de stappen en de bijhorende tijdslijn van de selectieprocedure:

• Periode September – Februari: spelen en beoordelen van de spelers door technische commissie/ trainers voetbalschool/ trainers/ begeleiders
• Periode Mei – Juni: bekendmaking indelingen per team

Nieuwe aanmeldingen

Bij een nieuwe aanmelding vóór 1 augustus 2021, kan de nieuwe speler in aanmerking komen voor de selectieprocedure. Dit is geheel ter beoordeling van het jeugdkader en eventueel trainers van nieuwe teams. Deze beoordeling zal voornamelijk afhangen van het niveau waarop de nieuwe speler bij zijn oude club heeft gespeeld.

Afwijken van de selectieprocedure

De selectieprocedure is met zorg opgesteld. Echter, er kan door onvoorziene omstandigheden van de selectieprocedure afgeweken worden. Dit zal altijd in samenspraak met en met goedkeuring van de Jeugdvoorzitter het jeugdkader gebeuren. Het jeugdkader maakt uiteindelijk de keuzes. 

Communicatie 

Ter ondersteuning van het jeugdkader, zal de communicatie en coördinatie van de selectieprocedure gaan verlopen via de website van VV de Valk. Mocht u vragen hebben omtrent de selectieprocedure, dan kunt u contact met hen opnemen; Dennis van der Looij (06-23600471), Ron van Kleef (06-52482285)  email info@vvdevalk.nl

Tot slot, willen we benadrukken dat het welzijn van de spelers en het plezier hebben in voetbal bij VV de Valk voorop staat! Door een heldere selectieprocedure, het opvolgen van de procedure en duidelijke communicatie, streven we er dan ook naar dat alle spelers met plezier kunnen voetballen.

Het Jeugdkader,

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!