Datum

25 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

De Valk heeft na het gelijkspel van vorige week tegen Venlosche Boys daar geen goed vervolg aan weten te geven. In Horst aan de Maas was Wittenhorst duidelijk te sterk voor De Valk dat met 3-0 ten onder ging op het waterkoude Sportpark Ter Horst. Voor de rust keek De Valk al tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Bart Spreeuwenberg en Rob Zanders, vlak na de rust was het Joep Beurskens die eindstand bepaalde op 3-0.

Al in de derde minuut was het bijna raak voor Wittenhorst toen een voorzet van Rob Zanders voor de voeten viel van Marco Daniels, maar zijn pegel kwam tegen de vuisten van doelman Dennis Verhoeven. De Valk liet zich ook zien in de beginfase, een mooi opgezette aanval vanaf de rechterkant waar Sherry Kindo Kamara en Tim Bombeeck ervoor zorgden dat Luuk Broers in stelling werd gebracht, na eerst tegenstander Tom Zanders uitgekapt te hebben zag Luuk Broers zijn inzet ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden door doelman Sjors Witt. Na ruim een kwartier was het Michiel Hanssen die het strafschopgebied bereikte en de bal meegaf aan Joep Beurskens die de bal over doelman Dennis Verhoeven in het doel leek te stiften, maar was het vleugelverdediger Wouter van Son die op de doellijn de openingstreffer wist te voorkomen. Halverwege de eerste helft was Wittenhorst al bijna trefzeker toen Michiel Hanssen met een verwoestend schot de lat wist te raken, maar was het enkele seconden later alsnog raak toen een voorzet van Marco Daniels doeltreffend kon worden binnen gekopt door Bart Spreeuwenberg en Wittenhorst daarmee op een verdiende 1-0 voorsprong bracht. De Valk had het moeilijk in die fase, maar wist toch enkele malen wat speldenprikjes uit te delen. Zo was het Luuk Broers die met een venijnig schot het doel net miste en ging een schot van Tim Bombeeck via verdediger Will Spreeuwenberg net naast, uit de daaropvolgende hoekschop viel de bal voor de voeten van Michiel van den Besselaar die de bal uit de draai net over schoot. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak toen na balverlies op het middenveld bij De Valk de bal kwam bij Rob Zanders die met een zeer fraai schot om doelman Dennis Verhoeven in de bovenhoek binnen viel 2-0. Wittenhorst leek voor de rust nog bijna een derde treffer te gaan maken toen spits Thom Derks aan de buitenspelval ontsnapte, maar oog in oog met doelman Dennis Verhoeven niet tot scoren wist te komen.

In de tweede helft was het al snel raak voor Wittenhorst toen spits Thom Derks door het hard van de verdediging van De Valk soleerde en de bal speelde aan Joep Beurskens die met een boogbal over doelman Dennis Verhoeven de beslissende 3-0 tegen de touwen schoot. Na een uur spelen was het Sherry Kindo Kamara die aan de rand van het strafschopgebied Tim Bombeeck wist te bereiken en met een hard schot doelman Sjors Witt aan het werk zette. Wittenhorst controleerde de tweede helft en zocht geduldig naar nieuwe mogelijkheden, zo was het Thom Derks die met een gevaarlijk schot bijna de vierde treffer van de middag maakte voor de thuisploeg en was het doelman Dennis Verhoeven die een lage schuiver van Daan Verlijsdonk in de benedenhoek tot hoekschop wist te verwerken. Halverwege de tweede helft leek Sherry Kindo Kamara de eretreffer voor De Valk te gaan maken, maar zijn schot kon nog geblokt worden door verdediger Bart Spreeuwenberg en was weer een kans verkeken. Een scherp genomen vrije trap van Michiel Hanssen kon op fraaie wijze uit de kruising getikt worden door doelman Dennis Verhoeven die De Valk meermaals behoedde voor een nog grotere achterstand. In de slotfase kregen Danny van den Eijnden met een schot dat net naast ging en was het de ingevallen Bjarne van de Ven uit de JO19-1 die zich knap vrijspeelde, maar de jeugdspeler zag zijn schot geblokt worden en hield Wittenhorst deze middag de nul en kwam de overwinning voor de thuisploeg geen moment in gevaar.

Wittenhorst was duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van Ruud van der Rijt en Jurgen Hendriks en zal het volgende week in de thuiswedstrijd tegen EHC/Heuts opnieuw een zware dobber worden tegen de huidige nummer drie in de Eerste Klasse D.

Scoreverloop Wittenhorst - De Valk 3-0(2-0)

25. 1-0 Bart Spreeuwenberg

36. 2-0 Rob Zanders

52. 3-0 Joep Beurskens