Facebook Toestaan Niet toestaan

Toernooi Regelementen

Toernooireglement

Artikel 1:

De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van de K.N.V.B. en staan onder leiding van scheidsrechters van VV de Valk, tegen wiens beslissingen geen protest mogelijk is.

Artikel 2:

30 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd dient de leider van het team zich te melden bij het toernooisecretariaat.

Artikel 3:

Er gelden andere spelregels voor de categorieën JO6 t/m JO12. Deze staan in het aanvullend toernooireglement vermeld.

Artikel 3:

Voor deelname aan onze toernooien gelden de leeftijdsgrenzen, zoals deze zijn vastgesteld door de KNVB voor het seizoen 2019-2020.

Artikel 4:

Dispensatiespelers zijn toegestaan (maximaal 3 spelers per team) en conform de dispensatiereglementen van de KNVB. Het toernooisecretariaat mag de leiders vragen om de speelgerechtigheid van spelers aan te tonen. Indien hieraan geen gehoor wordt gegeven kan het toernooisecretariaat besluiten om de speelgerechtigheid van spelers in te trekken en van deelname aan het toernooi uit te sluiten.

Artikel 5:

Mocht blijken dat er spelers zijn opgesteld die niet aan de leeftijdsgrenzen voldoen, zal het hele team van verdere deelname aan het toernooi worden uitgesloten.

Artikel 6:

Het dragen van scheenbeschermers is verplicht.

Artikel 7:

Elftallen dienen zelf zorg te dragen voor een grensrechter.

Artikel 8:

In het geval er moeilijk en/of geen onderscheid gemaakt kan worden tussen tenues dan speelt het thuisspelende team in hesjes (met afwijkende kleur). Hesjes zijn verkrijgbaar bij het toernooisecretariaat.

Artikel 9:

De teams moeten 5 min voor aanvang van de wedstrijd bij het speelveld aanwezig zijn.

Artikel 10:

In geval dat een team zonder geldige reden meer dan 5 minuten te laat op het speelveld verschijnt, verliest het betreffende team de wedstrijd automatisch met 0-2. Bij het door schuld staken van een wedstrijd worden alle resultaten van betreffende vereniging omgezet in 0-2 verlies.

Artikel 11:

De speeltijd van een wedstrijd bedraagt 20 minuten voor de O16/O17/019 en O13/O14/O15 categorie.

De speeltijd van een wedstrijd voor de overige categorieën bedraagt 15 minuten.

Artikel 12:

De puntentelling is zoals gebruikelijk bij elke wedstrijd:

3 punten bij een overwinning, 1 punt bij een gelijkspel en 0 punten bij verlies.

Artikel 13:

Wedstrijden worden door het secretariaat centraal aan -en afgefloten. Na het centraal affluiten worden geen spelhervattingen (zoals bijv. vrije trappen) meer genomen, dit met uitzondering van voor het fluitsignaal toegekende penalty’s.

Artikel 14:

Per wedstrijd mogen maximaal 5 spelers gewisseld worden.

Artikel 15:

Indien een speler de gele kaart krijgt, krijgt hij een tijdstraf van 3 minuten.

Indien een speler de rode kaart of 2 x geel heeft gekregen is hij voor de rest van de wedstrijd uitgesloten.

Heeft een speler direct rood gekregen kan hij voor verdere deelname aan het toernooi uitgesloten worden. Hiertoe beslist het toernooisecretariaat nadat de betreffende scheidsrechter en leiders van de betreffende teams gehoord zijn. In een volgende wedstrijd mag hij sowieso vervangen worden.

Artikel 16:

Indien er in een poule 2 of meer teams gelijk eindigen wordt beslist op respectievelijk:

1. Onderling resultaat

2. Doelsaldo

3. Meeste voor gescoorde doelpunten

4. 5 strafschoppen volgens ABBA-systeem

5. Na 5 strafschoppen doorgaan met strafschoppen volgens ABBA-systeem uiteraard

met sudden death

De eerste 5 spelers die een strafschop genomen hebben, komen pas weer aan de beurt als de overige spelers van het team, die bij het eindsignaal in het veld staan, ook een strafschop hebben genomen.

Artikel 17:

Mochten de finalewedstrijden een gelijkspel opleveren dan wordt door ieder team 5 strafschoppen genomen volgens het ABAB-systeem. Is de stand na deze nog gelijk dan wordt eveneens het ABBA-systeem gevolgd, uiteraard met sudden death.

Artikel 18:

De toernooiorganisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid m.b.t. verwondingen, beschadigingen en / of diefstal c.q. zoekraken van eigendommen. Beschadigingen e.d. komen voor rekening van diegenen die de schade veroorzaken. Alle schades moeten onmiddellijk bij de toernooileiding gemeld worden!

Artikel 19:

Voor situaties waarin dit reglement niet voorziet beslist het toernooisecretariaat.

Aanvullend toernooireglement JO11 / JO12

SPELREGELS 8 TEGEN 8

De speeltijd van een wedstrijd bedraagt 1 x 15 minuten en er wordt niet van speelhelft gewisseld. Er is geen time-out.

Aftrap: De aftrap wordt genomen door één van de teams in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanaf de aftrap.

Terugspeelbal: Een terugspeelbal (gespeeld via een voet) mag niet door de keeper worden opgepakt. Wanneer dit wel gedaan wordt, wordt een waarschuwing gegeven. Bij herhaling van de overtreding volgt een indirecte vrije trap op negen meter afstand van de achterlijn. Een terugspeelbal die niet via de voet gaat (scheen, knie, bovenlichaam en hoofd) mag wel worden opgepakt.

Achterbal: De achterbal wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal te passen of te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen.

Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen of te passen. In beide gevallen, na in dribbelen of inpassen, mag er direct worden gescoord door de speler die de hoekschop neemt. De tegenstander staat minimaal op vijf meter afstand.

Doelpunt: Na een doelpunt vindt er een aftrap plaats door één van de teams in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanaf de aftrap.

Uitbal: Bij een uitbal wordt het spel hervat door in te dribbelen. Nadat de bal is in gedribbeld kan er direct worden gescoord door de speler die in dribbelt.

Vrije bal: Een vrije bal mag gepasst, ingedribbeld, of geschoten worden.

Overtreding / scoringkans: Bij een overtreding wordt een vrije bal door de tegenpartij genomen. Bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans zal er een strafschop worden toegekend.

Afstand: De tegenstander staat minimaal op 5 meter afstand bij elke spelhervatting.

Aanvullend toernooireglement JO8 / JO9 / JO10

SPELREGELS 6 TEGEN 6

Vrije bal: Een vrije bal mag gepasst, in gedribbeld, of geschoten worden.

Overtreding / scoringkans: Bij een overtreding wordt een vrije bal door de tegenpartij genomen. Bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans zal er een strafschop worden toegekend.

Aanvullend toernooireglement < JO7

SPELREGELS 4 TEGEN 4

Aftrap: vanaf het doel dribbelt een speler de bal in. Spelers van de tegenpartij beginnen op de eigen helft.

Achterbal: de achterbal wordt door een speler naast het doel ingedribbeld.

Hoekschop: hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te passen.

Doelpunt: als er is gescoord dan dribbelt een speler de bal naast het doel in. Spelers van de tegenpartij beginnen op de eigen helft.

Uitbal: als de bal over de zijlijn gaat, wordt de bal ingedribbeld.

Vrije bal: een speler neemt de vrije bal door te dribbelen vanaf de plek waar de vrije bal is gegeven.