Wedstrijdverslagen

STRAFSCHOP BESLIST TREFFEN TUSSEN DE VALK EN MARVILDE

Een strafschop vlak voor tijd  heeft Marvilde de drie punten opgeleverd. Een handsbal van Max Manche was daarvan de oorzaak. Yurjen de Jongh verzilverde dit buitenkansje voor Marvilde en De Valk bleef met lege handen achter.

Het was puzzelen voor De Valk deze middag, want de ploeg van Huub Vermeulen kon om verschillende redenen niet beschikken over Aart Verberne, Dion Vermeulen, Ferre Devos en Luc Nouwen. Daardoor kon verdediger Rik Hoevenaars zijn basisdebuut maken tegen Marvilde en waren Brian Vermeer en Wouter van Son terug van vakantie.  Marvilde leek via Jorg Vroomen al vroeg op voorsprong te komen uit een hoekschop, maar zijn treffer werd door een overtreding afgekeurd. Joran Vermeulen ontsnapte na bijna een kwartier spelen aan de aandacht van de Marvilde verdediging, maar zag zijn lob tegen de paal belandden. Niet veel later was er een schot van Joran Vermeulen in de korte hoek waar Marvilde doelman Sam van Rooij alle moeite mee had. Vlak voor rust draaide Marvilde de duimschroeven aan en kreeg het drie goede doelkansen. Zo raakte Mathijs de Bie de paal en zag invaller Sander Megens zijn inzet gekeerd worden door doelman Dennis Verhoeven. Na een loopactie van Ferry Aerts scoorde Sander Megens, maar werd afgekeurd wegens buitenspel en eindigde de eerste helft doelpuntloos.

In de tweede helft begon Marvilde sterk en hadden de bezoekers veel balbezit . Zo kreeg Twan Demin een schietkans die maar net langs het doel verdween van De Valk. Ondanks dat Marvilde het spelbeeld dicteerde kreeg De Valk ook de nodige kansen. Zo kreeg Joran Vermeulen op aangeven van Brian Vermeer een aardige schietkans. Ook Max Leidelmeijer was dreigend door zich aan de rand van het strafschopgebied vrij de spelen, maar zijn inzet miste het doel op ruim een meter. Marvilde drong steeds meer aan en werd vooral gevaarlijk uit vrije trappen en hoekschoppen. En zo werd vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd een afgeslagen hoekschop voor De Valk fataal. Verdediger Max Manche zag een inzet tegen zijn arm komen en scheidsrechter Brian Versteegh kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Yurjen de Jongh schoot hard in de hoek raak en bezorgde Marvilde de drie punten.

Nu mag De Valk na twee opeenvolgende nederlagen het volgende week in de uitwedstrijd tegen Rood Wit V. proberen om de weg omhoog weer te vinden.

Scoreverloop De Valk - Marvilde 0-1(0-0)
88. 0-1 Yurjen de Jongh (P)

DE VALK
Dennis Verhoeven; Wouter van Son, Max Manche, Koen van Steensel(63. Sam Poos), Rik Hoevenaars; Luuk Broers, Robin Smets, Brian Vermeer(64. Joost Thomassen), Cas Kuipers(84. Niels van Gerven); Joran Vermeulen, Max Leidelmeijer(84. Badr Bazzi)

MARVILDE
Sam van Rooij; Clint van Doorn, Robbert Born, Jorg Vroomen, Wouter van Vark; Yurjen de Jongh(88. Anwar Janssen), Twan Demin, Mark van Doorn; Mathijs de Bie(65. Jordan Bujitu), Sil van Herwijnen(35. Sander Megens), Ferry Aerts

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!